Het verhaal van Milou

Ik ben altijd al verslavingsgevoelig geweest. Als klein kind al, als ik bij een vriendinnetje ging spelen, was ik volledig gericht op het los krijgen van zoveel mogelijk snoepgoed bij hun ouders (die vaak beter te manipuleren waren dan mijn eigen ouders). In de puberteit werd ik erg onzeker, en verloor ik mezelf volledig in boulimia.

Vanaf mijn 17de, toen ik uit huis ging, verving ik deze eetstoornis al snel door een alcoholverslaving, en vervolgens gebruikte ik steeds zwaardere middelen tot ik op mijn 36ste volledig op mijn bodem zat.

‘Zelfhulp heeft een grote rol gespeeld’

Van daaruit is mijn herstel begonnen. Zelfhulp heeft hierbij een hele grote rol gespeeld. Daarnaast heb ik ook vele verschillende reguliere en alternatieve therapieën gevolgd. En ik heb mezelf actief verdiept in mindfulness, yoga, gezonde voeding en persoonlijke ontwikkeling. Ook al ging het soms moeizaam en voor mijn gevoel niet snel genoeg, ik merkte dat ik stapje voor stapje steeds beter in mijn vel kwam te zitten door mijn inspanningen, en herstel is dan ook vandaag de dag echt mijn passie geworden.

Als ervaringswerker kan ik nu andere mensen helpen, die ook aan hun herstel willen werken. Iets mooiers had ik mij niet kunnen bedenken.