Wat is WRAP?

WRAP staat voor: Wellness Recovery Action Plan en komt uit Amerika. Het is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld.

WRAP kun je volgen in de vorm van een cursus, samen met anderen cursisten ga je dan stap voor stap aan de slag. Bij elke stap wordt stilgestaan, en ideeën uitgewisseld. Deze stappen worden in een eerste versie vastgelegd, waar de cursist verder mee aan de slag kan. Pit & Co bied de WRAP aan in een groep van 8-10 mensen, die 10 keer elke week bij elkaar komen. Twee groepsleiders met ervaring staan je bij.

Kracht
De cursus richt zich op kracht in plaats van klacht door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Het plan is dus gebaseerd op wat jou goed doet.

Groepsgevoel
Werken aan de WRAP in groepsverband heeft een grote meerwaarde. Samen met elkaar stel je regels op en zo creëer je samen een veilige omgeving. Door in groepsverband ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Samen kom je tot prachtige ideeën, die inpasbaar zijn in je leven. Ook kunnen ervaringen van anderen steunend en inspirerend zijn.

Onderdelen van WRAP zijn:

  • Gereedschapskoffer voor een goed gevoel
  • Dagelijks onderhoud
  • Triggers en Actieplan
  • Vroege Waarschuwingstekenen en Actieplan
  • Signalen van Ontsporing en Actieplan
  • Crisisplan
  • Postcrisis Plan

Voor wie?

Als je wilt werken aan zichzelf nadat je een ingrijpende verandering hebt doorgemaakt in je leven. Wanneer vind jij dat het goed gaat met jezelf en hoe zorg je dat het goed blijft gaan?

Door wie?

Bij een WRAP-training zijn ‘facilitators’ aanwezig. Dat zijn mensen die zelf de WRAP-training hebben gevolgd en daarna getraind zijn om  facilitator te zijn voor anderen.

Waar en wanneer?

Klik op een activiteit om je aan te melden

De data zijn nog niet bekend, heb je interesse stuur dan een email aan pitenco@arkin.nl