De route van Fatima

Fatima kent Eva al sinds haar jeugd, ze zijn samen opgegroeid. Fatima is ook 33 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Fatima is teamleider bij een bank. Ze is zorgzaam, betrokken, vrolijk en ambitieus.
Fatima heeft geen ervaring met ontwrichting. Sinds een jaar of acht heeft Fatima in de gaten dat het niet goed gaat met Eva. In het begin leek het allemaal onschuldig, maar het werd steeds duidelijker dat er echt iets mis was. Toen Eva haar baan kwijt raakte, worstelde Fatima ook met de relatie die zij had met Eva. Ze voelde zich machteloos en wist niet wat ze moest doen. Haar vriendin veranderde in een ander persoon en het contact werd steeds eenzijdiger.

Pit & Co voor naastbetrokkenen

Fatima leert bij Pit & Co dat ze niet alleen is. Met een van de bezoekers had ze een fijn gesprek. Hij deelt zijn ervaring over hoe het is een naaste te zijn van iemand met ernstige problemen. Door het gesprek komt ze tot de conclusie dat Eva’s ontwrichting ook grote invloed heeft gehad op haar eigen leven en haar welbevinden. Ze is haar vriendin graag tot steun, maar ervaart dat zijzelf ook behoefte heeft aan een luisterend oor van iemand die zelf een naastbetrokken is.

Op de website meldt ze zich aan voor een bijeenkomst voor naastbetrokkenen in haar buurt.

Ze vindt het spannend om naar de bijeenkomst te gaan, want ze heeft een schuldgevoel en ze schaamte zich. Fatima herkent in de verhalen van anderen haar eigen worsteling. De bijeenkomsten geven haar steun en ze blijft de maandelijkse bijeenkomsten bijwonen.

Naast die bijeenkomst doet Fatima mee met de schrijfgroep die gegeven wordt door (familie)ervaringswerkers. Hierdoor leert ze haar eigen grenzen aan te geven. Ze leert meer over wat er gebeurt bij Eva en krijgt daardoor meer tools om haar beter tot steun te zijn.