Deel jouw ervaring

Het verhaal van Pjotr

”Het voelt goed om mensen te kunnen ondersteunen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik.’

“Na een zwaar en moeizaam eindexamenjaar werd ik op mijn 19e werd ik voor het eerst psychotisch. Na een tijdje in een kliniek in het AMC te hebben gezeten kwam ik bij het VIP team terecht.

Ik pakte mijn studie weer op en ging antropologie studeren. Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen en veel stress had van mijn studie kreeg ik een terugval. Daarna heb ik mijn studie afgerond en heb ik voor mijn Master onderzoek gedaan in Nicaragua naar mensen met een psychose.

Daarna ging het een tijd goed, maar werk zoeken binnen mijn studie was lastig. Ik gaf veel schaaklessen op basisscholen en werkte op Schiphol. Op een gegeven moment ging ik Pabo studeren. Toen dat mislukte en ik nog wat meer tegenslagen te verwerken had, kreeg ik een derde psychose. In deze derde psychose besloot ik dat ik ervaringswerker wilde worden. Ik liep al stage bij Mentrum toen het nog helemaal niet goed ging. Daarna, toen ik weer stabiel werd, ben ik de TOED opleiding gaan doen. Via mijn IPS-coach heb ik op meerdere banen gesolliciteerd en zo kwam ik uiteindelijk terecht bij FACT-team Westerpark waar ik vanaf september 2017 met veel plezier werk. Het voelt goed om mensen te kunnen ondersteunen die hetzelfde of vergelijkbare dingen hebben meegemaakt als ik.”

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2022 Pit & Co - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin