Deel jouw ervaring

Het verhaal van Myrna

‘In mijn werk kan ik echt mezelf zijn’

Mijn naam is Myrna Waaldijk, 33 jaar, ervaringswerker bij het FACT team bij de Domselaerstraat. Ik ben hier werkzaam sinds januari 2018.

Vanaf mijn 17e in de hulpverlening terecht gekomen met een eetprobleem wat zich is gaan ontwikkelen in een eetstoornis. Dit begon met veel sporten en steeds minder eten maar na enige tijd kwamen er ook eetbuien bij. Dit moest weer gecompenseerd worden en zo kwam ik in een vicieuze cirkel.
Door mijn stemmingswisselingen, angsten, suïcidale gedachten en een achtergrond van trauma “moest” ik mijn gevoelens dempen, dit deed ik met mijn eetstoornis. Daarnaast was en ben ik erg perfectionistisch.
Na jaren therapie liep dit uiteindelijk toch uit op een opname. Hier ben ik uiteindelijk een jaar geweest. Na de opname begon mijn herstel pas echt: Om gaan met de gevoelens, gedachten, verleden.
Ik heb, met tussenpozen, verschillende therapieën gehad waaronder CGT, systeemgesprekken, groepstherapieën en EMDR.
Naast het doorzetten, de drive om er mee te willen leren omgaan en mezelf beter te leren kennen in positieve zin, gaat het steeds beter. Ik heb uiteraard nog steeds lastige dagen maar mijn insteek is, is dat ik me er niet meer door laat leiden. Ik herken de signalen steeds meer en weet weer op te krabbelen wanneer het ‘fout’ gaat.

In mijn werk kan ik echt mezelf zijn. Ik heb een periode afstand van de zorg moeten hebben om echt aan mijn herstel te kunnen werken, bij te kunnen komen van de intensieve jaren.
Na jaren gewerkt te hebben om het werken ben ik nu mijn hart gaan volgen en heb ik het beroep gevonden dat me helemaal past. Ik kan mezelf zijn, mét mijn kwetsbaarheden. Het mooie vind ik dat ik nu iets positiefs doe met mijn donkere periodes.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2022 Pit & Co - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin