Hersteltraining met thema's uit de WRAP (online)

Deze tijd vraagt om nieuwe manieren om je zelfinzicht en bewustzijn over wat je allemaal kunt doen om je goed te voelen, te vergroten. Peer support, uitwisseling met anderen die in soortgelijke omstandigheden zitten, kan hierbij een ondersteunend en inspirerend zijn. Op basis van thema’s uit de WRAP starten er een online 5 bijeenkomsten op de dinsdagmiddag. Deze bijeenkomsten bieden ruimte om de eerste verkenning naar het vergroten van je welbevinden in te zetten.

Kracht

De bijeenkomsten richten zich op kracht in plaats van klacht door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Het plan is dus gebaseerd op wat jou goed doet.

Groepsgevoel

Werken aan de WRAP online in groepsverband heeft een grote meerwaarde. Samen met elkaar stel je regels op en zo creëer je samen een veilige omgeving. Door in groepsverband ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Samen kom je tot prachtige ideeën, die inpasbaar zijn in je leven. Ook kunnen ervaringen van anderen steunend en inspirerend zijn.

Onderdelen die aanbod komen;

  • Sleutelbegrippen; hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, eigen ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun
  • Gereedschapskoffer voor een goed gevoel
  • Dagelijks onderhoudsplan
  • Triggers

Na deze online verkenning is het, als de omstandigheden het weer toelaten, mogelijk om een volledige WRAP training bij Pit & Co te volgen waarbij je een certificaat ontvangt.

Wie

Twee ervaringswerkers die WRAP-facilitators zijn: Sija & Marjanne.

Wanneer

Dinsdag van 13:00 u – 14:30 u. Startdatum 19 april, 5 bijeenkomsten.

Waar

Online via MS Teams. Deze applicatie is zeer makkelijk en simpel om te gebruiken op je computer of mobiele telefoon.  De facilitators nemen contact met je op om je daarbij te ondersteunen en helemaal wegwijs te maken.

Data en aanmelden

Klik op een activiteit om je aan te melden

De data zijn nog niet bekend, heb je interesse stuur dan een email aan pitenco@arkin.nl