Van project naar platform, www.herstelwerkt.nl pakt door!

www.herstelwerkt.nl is vernieuwd. Deze website is ruim twee en een half jaar in de lucht en geeft een helder overzicht van activiteiten op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid in de regio Amsterdam.

De site is een belangrijk informatiemiddel voor mensen die willen werken aan hun herstel. En zeker ook voor mensen die een verwijzende rol (kunnen) vervullen, zoals  behandelaren, begeleiders, therapeuten maar ook bijvoorbeeld familie en naasten.

“In een herstelproces (her)ontdekken mensen (verloren gewaande) mogelijkheden voor een vervullend leven met of zonder aandoening” ( Beroepscompetentie-profiel ervaringsdeskundigheid (2013))

Het idee voor een digitaal platform is een van de resultaten van het congres “Herstel werkt!” dat in 2016 is georganiseerd door een aantal organisaties die zich bezighouden met herstel en ervaringsdeskundigheid in Amsterdam.

De reden van dit persbericht is dat www.herstelwerkt.nl de projectfase voorbij is. Het project werd, geïnitieerd, getrokken en gefinancierd door HVO-Querido en Cordaan. Nu deze fase is afgerond wordt het platform voortgezet door beide hierboven genoemde partijen en hebben drie nieuwe, enthousiaste partijen zich bij ons gevoegd. Op 14 september jl. is onze samenwerking bekrachtigd middels een convenant. Met trots heten wij Arkin, Leger des Heils en SCIP/de Regenbooggroep welkom als nieuwe partners. Met deze versterking worden we nog succesvoller in het informeren van mensen over het mooie en diverse aanbod. Daarnaast willen we zoveel mogelijk initiatieven een podium bieden. Met de optie ‘vacatures’ vindt men misschien wel een passende baan, stage of werk-ervaringsplek!

Op www.herstelwerkt.nl lees je naast het aanbod ook verhalen van mensen die door diverse activiteiten hebben mogen ervaren dat herstel echt werkt.

Folder

Voor meer info kun je terecht bij:

Alex van Veen, coördinator
alex.van.veen@hvoquerido.nl
06-13285870

 

Vlnr: Anke van der Meer Cordaan, moderator en redactie/ Louise Olij HVO-Querido, ex-supportgroep/ Alex van Veen HVO-Querido, coördinator en redactie/ Edith Terhaag Leger des Heils, supportgroep/ Amna Haji Arkin, supportgroep/ Fleur van Eeden Cordaan, supportgroep, Karla Nijnens HVO-Querido, supportgroep, Dini Glas SCIP-Regenbooggroep, supportgroep