Wat is de groep Verlies en verlangen?

De groep Verlies en verlangen is een cursus van zes bijeenkomsten, over verlies en rouw en hoe hiermee om te gaan. Een cursus over rouw en verliesverwerking, die voortkomt uit alles wat je kunt kwijtraken door een psychische ziekte of door een verslaving: gezondheid, je zelfbeeld, toekomstperspectief, werk of contacten. En misschien ook: rouw over het verlies van een geliefde.

Soms laten ze ons niet los: pijnlijke ervaringen en herinneringen van vroeger. De dromen en wensen die niet uitkomen. Het verlies van een dierbare. Hoe verwerk je dat? En hoe kun je het leven dan waarde en inhoud geven? In de cursus komt aan de orde:

  • Rouw en verlies dragen
  • Eenzaamheid en behoefte aan steun
  • Afscheid nemen van iemand of iets
  • Zingeving en herstel
  • Verlangen en toekomst zien

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor je eigen verhaal. De cursus biedt je een zoektocht naar wat je kracht en inspiratie geeft. Wat jou verder helpt in je leven. Er is ruimte om ervaringen te delen, elkaar tips te geven en verder te helpen. Wat je niet wilt delen, houd je voor jezelf. Die ruimte is er ook. Er is groepswerk en er zijn persoonlijke opdrachten. We werken met afbeeldingen, verhalen, kunst en muziek.

Voor wie?

Iedereen kent verlieservaringen in zijn leven. Spreekt bovenstaande je aan? Dan is de groep misschien iets voor jou. Je bent van harte welkom.

Door wie?

De bijeenkomsten worden begeleid door een geestelijk verzorger en een ervaringswerker. Zij weten hoe het is om een herstelproces door te maken of een ander te ondersteunen bij een herstelproces. Gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect zijn daarbij het uitgangspunt.

Waar en wanneer?

Klik op een activiteit om je aan te melden

De data zijn nog niet bekend, heb je interesse stuur dan een email aan pitenco@arkin.nl