Voor  groepsaanbod op locatie, kijk onder het kopje Doe en ontmoet, voor online groepen en training kun je aanmelden onder het kopje Online groepen.

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Groep Verlies en verlangen

ma 27 sep 2021, 14:00 - 16:00

Verlies en verlangen

Een cursus over rouw en verliesverwerking, die voortkomt uit alles wat je kunt kwijtraken door een psychische ziekte en/of door een verslaving: gezondheid, zelfbeeld, toekomstperspectief, werk of contacten. En misschien ook: rouw over het verlies van een geliefde. Soms laten ze ons niet los: pijnlijke ervaringen en herinneringen van vroeger. De dromen en wensen die niet uitkomen. Het verlies van een dierbare.

Hoe verwerk je dat? En hoe kun je het leven dan waarde en inhoud geven? In de cursus komt aan de orde: leven met de ervaring van verlies, behoefte aan steun, vasthouden en loslaten, zingeving en herstel, innerlijke ruimte, verlangen en toekomst zien. We werken aan de hand van een theoretisch model.

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor je eigen verhaal. De cursus biedt je een zoektocht naar wat je kracht en inspiratie geeft. Wat jou verder helpt in je leven. Er is ruimte om ervaringen te delen. Wat je niet wilt delen, houd je voor jezelf. Die ruimte is er ook. Er is groepswerk en er zijn persoonlijke opdrachten. We werken met afbeeldingen, verhalen, kunst en muziek.

Voor wie: Een ieder die behoefte heeft aan deze groep.

Er is plaats voor 8 deelnemers. Deelname na kennismakingsgesprek.

Er zijn zes bijeenkomsten, iedere week op maandagmiddag 14.00-16.00 uur.

Data: 27 september, 4 oktober, 11 oktober, 25 oktober, 1 november en 8 november (let op: tijdens de herfstvakantie is er geen bijeenkomst).

Aanmelden

Gegevens

Datum:
ma 27 sep 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Activiteit Categorie:

Locatie

De Ark
ingang: Bannebuikslootlaan 63c
Amsterdam Noord, 1034 AA
+ Google Maps