Voor groepsaanbod op locatie, kijk onder het kopje Doe en ontmoet, voor online groepen en training kun je aanmelden onder het kopje Online groepen.

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Samen Ontwikkelen in de Vrije Ruimte

Samen Ontwikkelen in de Vrije Ruimte

wo 6 mrt 2024, 14:00 - 16:00

Vrije Ruimte is een plek waar mensen zich oriënteren op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers contact met elkaar leggen om zo hun ervaringskennis te vergroten.

Afhankelijk van je eigen startpunt kun je onderzoeken of inzet van ervaringsdeskundigheid of werken als ervaringswerker bij je past. Hierbij kun je denken aan vrijwilligerswerk, het volgen van trainingen, het volgen van een opleiding, werken in de functie van ervaringswerker of zelfs ervaringsdeskundigheid inzetten binnen je eigen functie.

Bekijk de flyer

 

Wie?

Voor een ieder die ervaring heeft met ontwrichting en herstel en een paar stapjes verder willen komen in het ontwikkelen van (collectieve) ervaringskennis. Dit kunnen vrijwilligers zijn, (ex)cliënten, stagiaires/studenten en professionals.

Inhoud van de bijeenkomsten
De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijk koffiemoment waarin ruimte wordt gemaakt voor een brede uitwisseling met elkaar.

In het tweede deel van de bijeenkomst kan je ervoor kiezen om verder de verdieping met elkaar in te gaan. In dit tweede deel wordt vaak gewerkt aan de hand van thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: lijdensdruk, (zelf)stigma, discriminatie, uitsluiting, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid, hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid en steun.

Wanneer?
Twee keer per maand op de woensdag wordt deze twee uur durende bijeenkomst georganiseerd. De deelnemers dienen zich hier van tevoren voor aan te melden. De bijeenkomsten worden gefaciliteerd door een ervaringswerker, en een stagiair ervaringsdeskundigheid van Arkin.

Waar?
Obiplein 16 in Amsterdam-Oost.

Gegevens

Datum:
wo 6 mrt 2024
Tijd:
14:00 - 16:00
Serie:
Activiteit Categorie:

Locatie

Roads Obiplein
Obiplein 16
1094RB Amsterdam
+ Google Maps